Hartenrijk

Praktijk voor psychosociale therapie, EMDR en verlieskunde

psychosociale therapie & EMDR

paardencoaching & wandeltherapie

therapie bij trauma, rouw & verlies

Over Hartenrijk

Hartenrijk is opgericht door 

Marij Goote Capel.

Klik hier voor haar LinkedIn

profiel, opleidingen, specialisaties, 

ervaring en referenties.

Hartenrijk (onderdeel van v.o.f. Silveren Werelt), praktijk voor psychosociale therapie en verlieskunde, is opgericht door Marij Goote Capel. 42 jaar, getrouwd, moeder, ondernemer, rouw- en traumatherapeut, trainer, paardencoach en hiker.


Na de HBO opleiding Social Works met afstudeerspecialisatie psychiatrie heeft Marij niet stil gezeten. Deskundigheidsbevordering door post HBO opleidingen en specialisatie modules als Rouw & verlieskunde, EMDR, holistische massage therapie, hoger management, hypnotherapie, authentic personal & corporate branding, Gordon communicatie en therapie met paarden, zorgen ervoor gezorgd dat de therapeutische werkwijze van Marij een eclectische (multimethodisch) en fenomenologische is.

Sinds 1 september 2020 is Marij dan ook registertherapeut RBCZ en aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA).

De methode van werken wordt volledig aangepast aan de begeleidingsvraag en er wordt gewerkt met wat zich in het nu aandient. Al deze puzzelstukje zetten een proces in werking, waarin iemands klachten uiteindelijk niet meer als klacht ervaren worden, maar waarmee iemand vanuit eigen kracht leert om met de uitdagingen die het leven biedt om te gaan en het onvermijdelijke leert dragen.

"Al mijn hele leven ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling. Als hooggevoelige (HSP'er) en beelddenker liep ik tegen dingen aan, die voor anderen vanzelfsprekend waren. Een groot invoelend vermogen, een bovengemiddeld analytisch vermogen en - gevoel voor creatief- en erkennend denken, maken mij tot wie ik ben (geworden).

Deze EigenWijsheid, is mijn grootste kracht... Ze geeft mij het vermogen te voelen wat iemand voelt, ook al spreekt hij dat niet uit, te weten wat iemand écht laat zien met zijn gedrag.

Daardoor krijg ik vaak terug "ik voel me begrepen" en "je stelt de juiste vragen".

Naast geschoold ben ik ook ervaringsdeskundig. Ook ik ken de 'klappen van de zweep'. Burn-out, een zware depressie en recente fysieke uitdagingen die mijn leven op z'n kop zetten, heb ik moeten over winnen om te komen waar ik nu ben."

Draden

"Enkele rode draden die door mijn leven lopen zijn mijn inlevingsgevoel, het zonder moeite begrijpen van het waarom achter gedrag en in relatiedynamiek. Én mijn relatie met paarden.

De paarden lijken overal misschien los van te staan, maar niets is minder waar. Uit eigen ervaring weet ik hoeveel steun en onvoorwaardelijke liefde je van deze dieren kunt krijgen. Hoeveel wij van hen kunnen leren... Neem eens een kijkje bij Spiegelen met Paarden voor meer info."


"Na de geboorte van mijn zoon in 2009 moest het roer om. Mijn levenspad werd deels door mij en deels vóór mij drastisch veranderd en mijn persoonlijke groei nam een vogelvlucht. Dit gebeurde opnieuw na de geboorte van mijn dochter in 2014."

"Het was tijd voor de (weder)geboorte van Hartenrijk en het volgen van mijn droom; Vanuit mijn eigen praktijk mensen in psychische nood en na traumatische- & verlies ervaringen, te helpen helen en hun eigen kracht te hervinden."

0